Medicijnen

Geneesmiddelen kunnen goedkoper

04.04.2016
Veel geneesmiddelen zijn veel te duur. De farmaceutische industrie stelt dat deze hoge prijs samenhangt met de hoge kosten van het onderzoeks- en ontwikkelingstraject. Wemos is van mening dat meer transparantie noodzakelijk is. Wemos-deskundige Annelies den Boer in het zojuist verschenen themajournaal van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.
Lees verder

Gøtzsche: systeemverandering nodig voor betaalbare medicijnen

30.03.2016
In aanloop naar het geneesmiddelendebat op 13 april in de Tweede Kamer sprak de Deense internist, hoogleraar en onderzoeker Peter C. Gøtzsche gisteren op uitnodiging van Wemos in de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vijf politieke partijen waren aanwezig: het CDA, de PvdA, GroenLinks, de VVD en de SP.
Lees verder

Expert Peter Gøtzsche dinsdag in de Tweede Kamer

24.03.2016
Op uitnodiging van Stichting Wemos komt de heer Peter C. Gøtzsche aanstaande dinsdag 29 maart in de Tweede Kamer spreken. Deze bijeenkomst is van 16.15 tot 17.15 voor Kamerleden van de Commissie Volksgezondheid Welzijn en Sport en is openbaar voor publiek.
Lees verder

TTIP en toegang tot medicijnen: waarom zorgwekkend?

18.02.2016
Medicijnprijzen stijgen zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Nieuwe, gepatenteerde medicijnen zijn vaak te duur. Wemos en andere organisaties zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen van TTIP - de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de VS - voor toegankelijkheid van medicijnen. Vandaag publiceerden wij een statement.
Lees verder

Nieuwe publicatie: onethische medicijntests in Afrika

16.02.2016
Vandaag publiceert de Duitse organisatie Facing Finance de vierde editie van het rapport Dirty Profits. Daarin schrijft Annelies den Boer van Wemos over onethische geneesmiddelentests door farmaceutische bedrijven in Afrika.
Lees verder

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief per e-mail
Aanmelden


Volg Wemos