Kindervoeding

Goed nieuws voor baby's

12.06.2013
Het Europees Parlement stemt in met een ban op 'mooie plaatjes' op babyvoeding. Zonder stralende baby's op de verpakking zullen borstvoedende moeders minder snel geneigd zijn om kunstvoeding te kopen. De beste voeding voor baby's is borstvoeding.
Lees verder

Sluikreclame Nutrilon in NRCnext niet in belang baby’s

10.05.2013
Afgelopen woensdag plaatste NRCnext een paginavullende afbeelding van een pak Nutrilon op de voorpagina. Wemos schreef een brief naar de redactie.
Lees verder

Brief van Wemos: Wat te doen zonder Nutrilon

03.05.2013
Deze brief van Anke Tijtsma is onderdeel van het promoten van MVO en borstvoeding en bevat een knipoog naar de brief (d.d. 2 mei) van Christophe Wadel, General Manager Nutricia Nederland B.V. in diverse Nederlandse dagbladen.
Lees verder

Blog: Sterke en gezonde kinderen in Bolivia

15.03.2012
Irene Lausberg, gezondheidslobbyist bij Wemos, is op reis in Bolivia. Bolivia is één van de minst ontwikkelde landen van Latijns-Amerika. Het land kampt met ontelbare gezondheidsproblemen, mede als gevolg van een ontoereikend zorgbudget en een tekort aan zorgpersoneel in afgelegen gebieden. Eén van Bolivia’s uitdagingen is dat ongeveer een kwart van alle kinderen aan ondervoeding lijdt.
Lees verder

Samen met ASN babysterfte voorkomen

13.10.2011
Via de ASN Foundation schenkt de ASN Bank jaarlijks een deel van haar winst aan initiatieven die bijdragen aan een duurzame samenleving. Anke Tijtsma, directeur van Wemos, vertelt hoe wij de gift besteden.
Lees verder

Aankondiging: zaterdag 16 oktober 2010 Wereldvoedseldag

24.09.2010
Wemos organiseert samen met enkele andere organisaties een filmevenement op zes locaties in het land. Wemos maakt van deze dag gebruik door haar nieuwe documentaire 'Ondervoeding de wereld uit - Bolivia aan zet' te presenteren.
Lees verder

Kamerlid Ferrier zet zich in voor voedselzekerheid

26.04.2010
‘Het gaat niet alleen om méér eten, maar ook om voedzaam eten.’ Wemos mailde met Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid voor het CDA, over haar inspanningen voor voedselzekerheid.
Lees verder

Masterclass over millenniumdoel 1 in VUmc

08.04.2010
Op donderdag 1 april heeft Wemos een Masterclass gegeven in het VUmc over millenniumdoel 1; halveren van armoede en honger. De Masterclass was de eerste in de serie MDG8Focus Masterclass colleges over de millenniumdoelen georganiseerd door de IFMSA met Move Your World.
Lees verder

Aanpak ondervoeding in verkiezingsprogramma's

16.03.2010
Op donderdag 11 maart jl. hebben Wemos, de andere organisaties in The Netherlands Working Group on International Nutrition (NWGN) en Hans Eenhoorn een e-mail gestuurd aan de schrijvers van de verkiezingsprogramma’s van belangrijke politieke partijen.
Lees verder

'Geef Haïti geld, geen poedermelk'

28.01.2010
Na de aardbeving in Haïti stroomt de hulp uit alle werelddelen binnen. Internationale organisaties wijzen op het gevaar van het doneren van voedingsmiddelen ter vervanging van borstvoeding. Het is beter om geld te geven, stellen ze. Wemos is het daarmee eens.
Lees verder

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief per e-mail
Aanmelden


Volg Wemos