Aankomende AHEAD-webinar op 16 sept: wat zijn zorgwoestijnen en hoe kunnen we ze vinden?

Hoe zien de verschillende ‘gedaantes’ van zogeheten zorgwoestijnen eruit in verschillende Europese landen? Tijdens een interactieve webinar op 16 september – met een toespraak van Katarzyna Ptak-Bufkens van het Directoraat-Generaal Gezondheid en Voedselveiligheid (Europese Commissie) – zullen Wemos en partners in het project Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deze vraag beantwoorden. We delen dan de meest interessante bevindingen uit onze rapporten over zorgwoestijnen in de landen waarop AHEAD zich richt: Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië.

Lees verder (in het Engels).

Foto: via iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch