Aankomende AHEAD-webinar op 16 sept: wat zijn zorgwoestijnen en hoe kunnen we ze vinden?

Hoe zien de verschillende ‘gedaantes’ van zogeheten zorgwoestijnen eruit in verschillende Europese landen? Tijdens een interactieve webinar op 16 september – met een toespraak van Katarzyna Ptak-Bufkens van het Directoraat-Generaal Gezondheid en Voedselveiligheid (Europese Commissie) – zullen Wemos en partners in het project Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deze vraag beantwoorden. We delen dan de meest interessante bevindingen uit onze rapporten over zorgwoestijnen in de landen waarop AHEAD zich richt: Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië.

Lees verder (in het Engels).

Foto: via iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Rapport over migratie en mobiliteit van zorgpersoneel in Duitsland

21-09-2022

Het zorgpersoneelsbeleid in Duitsland en de buitenlandse werving van zorgpersoneel hebben een aanzienlijke invloed op haar buurlanden. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen binnen het verpleegkundig beroep, zoals erbarmelijke arbeidsomstandigheden, en is er een groeiende vraag naar steeds meer zorgmedewerkers – met name verpleegkundigen – uit het buitenland. In een nieuw rapport voor ons partnerschap Pillars of Health geven we aanbevelingen aan de Duitse regering, het Duitse maatschappelijk middenveld en de Europese Unie voor een duurzamer antwoord op de zorgcrisis in Duitsland.

Lees verder

Video AHEAD-webinar over zorgwoestijnen

20-09-2022

Op 16 september organiseerden Wemos en onze partners in het project Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) een webinar over de verschillende ‘gedaantes’ van zorgwoestijnen (medical deserts) in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De opname hiervan is nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

Lees verder