Anke Tijtsma neemt afscheid van Wemos

Onze directeur Anke Tijtsma wordt student. Na 13 jaar bij Wemos, waarvan de laatste 5 als directeur, verlaat ze de organisatie om een full time masteropleiding te gaan volgen. Hoewel wij haar vertrek betreuren, zien we haar nieuwe voornemen als de zoveelste uiting van haar drive voor vernieuwing en haar enorme inzet voor een betere, gezondere wereld. Haar gedrevenheid en optimisme hebben Wemos veel gebracht en zullen haar vervolgstappen ongetwijfeld markeren.

Anke Tijtsma: ‘In de laatste 5 jaar heb ik samen met fantastische collega’s Wemos gepositioneerd als een gewaardeerde pleitbezorger op het snijvlak van mondiale ontwikkeling en volksgezondheid. Ik ben er trots op dat Wemos stevig staat en dat er mooie nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand zijn gebracht. Ik heb genoten van het aanjagen van deze belangrijke partnerschappen met maatschappelijke organisaties en media in Nederland en daar buiten; samen maken we een verschil. Daar wordt iedereen beter van, waar ook ter wereld.’

 

‘Met mijn passie voor pleitbezorging, mijn geloof in een systemische aanpak en interesse in vernieuwing heb ik samen met de inhoudelijke experts van Wemos veel bereikt. Nu neem ik een jaar de tijd om een opleiding te volgen op het gebied van innovatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Crossover Creativity. Mijn interesse in (inter)nationale beleidsprocessen en mondiale gezondheidsthema’s raak ik daarmee niet kwijt. Tijdens dit studiejaar hoop ik mijn kennis aan te vullen met nieuwe inzichten. Ik word blij van vernieuwing en laat me graag inspireren door mensen met een ander perspectief. Op snijvlakken tussen sectoren en disciplines liggen kansen voor vooruitgang. Crossovers boeien me. Door creatief denken, technologie en ondernemerschap met elkaar te verbinden, verwacht ik na dit jaar met veel nieuwe ideeën en vaardigheden bij te dragen aan het oplossen van mondiale (gezondheids)uitdagingen.’

 

Wij wensen Anke veel succes bij haar nieuwe uitdaging!

 

Nelke Manders neemt de taken van Anke Tijtsma voorlopig over als interim directeur.

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch