‘Beleidscoherentie begint thuis’

Van 30 november tot 2 december 2015 vindt in Genève een bijeenkomst plaats over het versterken van internationale samenwerking bij bestrijding van niet-overdraagbare ziektes. Mariska Meurs, beleidsonderzoeker mondiale gezondheid bij Wemos, neemt deel aan de bijeenkomst.

De bijeenkomst is georganiseerd door Global Coordination Mechanism on Non-Communicable Diseases van de WHO. Regeringen, organisaties van de Verenigde Naties, maatschappelijke organisaties en ‘de private sector’ zoeken gedurende drie dagen samen oplossingen voor de epidemisch groeiende niet-overdraagbare ziektes. Op de tweede dag sprak Mariska over het belang van coherentie en een ‘health in all policies’-benadering. Ook plaatste zij kanttekeningen bij de invloed van de private sector op beleidsvorming en waarschuwde voor belangenverstrengeling. Lees haar Engelstalige statement

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch