CBF-erkenning voor Wemos

Wemos is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) erkend als goed doel. De erkenning is per 1 juli van kracht en vervangt de eerdere keurmerken.

Daarmee plaatst Wemos zich in de kopgroep van de eerste 350 goede doelen die de erkenning kregen tijdens een feestelijke bijeenkomst van CBF op 1 juli.

 

De CBF-erkenning meet de transparantie en maatschappelijke betekenis van goede doelen en is een belangrijke graadmeter voor het vertrouwen dat donateurs, subsidiegevers en partners aan een organisatie stellen. De nieuwe erkenningsregeling past volgens CBF beter bij deze tijd en is eenduidiger en overzichtelijker dan de eerdere keurmerken (CBF-Keur/CBF-Certificaat, RfB-keur en Keurmerk Goede Doelen).

 

foto: Peter Boer (CBF)

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch