Criteria voor definitie EDC’s eindelijk in zicht

Na een vertraging van 3 jaar zal de Europese Commissie op 15 juni eindelijk de criteria voor de identificatie van hormoonverstorende stoffen, oftewel EDC’s (endocrine disrupting chemicals), publiceren.

Wemos heeft met meer dan 65 andere maatschappelijke organisaties van de EDC-Free Europe coalitie een brief gestuurd naar de voorzitter van de Europese Commissie, Juncker. Met de brief willen Wemos en de overige maatschappelijke organisaties de Europese Commissie voor de laatste keer duidelijk maken hoe belangrijk deze criteria zijn om de volksgezondheid te beschermen.

 

In de brief benadrukken de organisaties dat de Europese Commissie zich moet richten op de wetenschappelijke criteria waarmee de hormoonverstorende eigenschappen van stoffen geïdentificeerd kunnen worden. We maken ons zorgen over het meewegen van de potentie van een stof – omdat dit niet relevant is voor het vaststellen van de criteria. In de brief van EDC-Free Europe aan Juncker is meer informatie te vinden over het standpunt van de organisaties over de criteria van EDC’s.

 

Lees meer over wat Wemos doet op het gebied van EDC’s en schadelijke stoffen

Tags:

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch