Dit is ons jaaroverzicht 2020!

Ons jaaroverzicht 2020 is uit. Het neemt je mee langs de hoogtepunten van ons werk in 2020. Lees gauw verder!

De coronapandemie heeft in 2020 en 2021 diepe sporen achtergelaten in de wereld. Het virus heeft niet alleen mondiale ongelijkheden in de toegang tot vaccins en medicijnen blootgelegd maar ook de enorme tekorten op het gebied van gezondheidsfinanciering en gekwalificeerde zorgverleners. Ineens werd duidelijk hoe een zwak gezondheidssysteem op één plek invloed heeft op gezondheid elders. Ook zagen we hoe de (indirecte) effecten van de coronapandemie en -maatregelen wereldwijd een desastreuze impact hadden op toegang tot seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

De pandemie raakte alle doelen die we als organisatie nastreven: eerlijke toegang tot medicijnen, voldoende en de juiste investeringen in gezondheid en voldoende gekwalificeerde en gemotiveerde zorgverleners. Ondanks de uitdagingen rond het werken op afstand, konden we ons snel aanpassen aan de nieuwe situatie en slaagden we erin om vele lobbykansen te grijpen.

Ons jaaroverzicht toont de hoogtepunten van ons werk in 2020: succesvolle lobby- & advocacy-acties om beleid te beïnvloeden, samenwerkingen met partners, meerdere publicaties en media-momenten, en nieuwe financieringsmogelijkheden waar we enorm enthousiast van worden! Daarnaast is het overzicht ook als PDF te lezen, waarin we ons financieel jaarverslag opgenomen hebben. Hierin leest u in detail over de financiële situatie van Wemos in 2020.

In 2021 blijven we vastberaden om health for all te bereiken. Maar voor nu blikken we even terug op 2020.

Veel leesplezier!


Klik op de afbeelding om het jaaroverzicht te bekijken


Foto: Adobe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Rapport over migratie en mobiliteit van zorgpersoneel in Duitsland

21-09-2022

Het zorgpersoneelsbeleid in Duitsland en de buitenlandse werving van zorgpersoneel hebben een aanzienlijke invloed op haar buurlanden. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen binnen het verpleegkundig beroep, zoals erbarmelijke arbeidsomstandigheden, en is er een groeiende vraag naar steeds meer zorgmedewerkers – met name verpleegkundigen – uit het buitenland. In een nieuw rapport voor ons partnerschap Pillars of Health geven we aanbevelingen aan de Duitse regering, het Duitse maatschappelijk middenveld en de Europese Unie voor een duurzamer antwoord op de zorgcrisis in Duitsland.

Lees verder

Video AHEAD-webinar over zorgwoestijnen

20-09-2022

Op 16 september organiseerden Wemos en onze partners in het project Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) een webinar over de verschillende ‘gedaantes’ van zorgwoestijnen (medical deserts) in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De opname hiervan is nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

Lees verder