Dit is ons jaaroverzicht 2020!

Ons jaaroverzicht 2020 is uit. Het neemt je mee langs de hoogtepunten van ons werk in 2020. Lees gauw verder!

De coronapandemie heeft in 2020 en 2021 diepe sporen achtergelaten in de wereld. Het virus heeft niet alleen mondiale ongelijkheden in de toegang tot vaccins en medicijnen blootgelegd maar ook de enorme tekorten op het gebied van gezondheidsfinanciering en gekwalificeerde zorgverleners. Ineens werd duidelijk hoe een zwak gezondheidssysteem op één plek invloed heeft op gezondheid elders. Ook zagen we hoe de (indirecte) effecten van de coronapandemie en -maatregelen wereldwijd een desastreuze impact hadden op toegang tot seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

De pandemie raakte alle doelen die we als organisatie nastreven: eerlijke toegang tot medicijnen, voldoende en de juiste investeringen in gezondheid en voldoende gekwalificeerde en gemotiveerde zorgverleners. Ondanks de uitdagingen rond het werken op afstand, konden we ons snel aanpassen aan de nieuwe situatie en slaagden we erin om vele lobbykansen te grijpen.

Ons jaaroverzicht toont de hoogtepunten van ons werk in 2020: succesvolle lobby- & advocacy-acties om beleid te beïnvloeden, samenwerkingen met partners, meerdere publicaties en media-momenten, en nieuwe financieringsmogelijkheden waar we enorm enthousiast van worden! Daarnaast is het overzicht ook als PDF te lezen, waarin we ons financieel jaarverslag opgenomen hebben. Hierin leest u in detail over de financiële situatie van Wemos in 2020.

In 2021 blijven we vastberaden om health for all te bereiken. Maar voor nu blikken we even terug op 2020.

Veel leesplezier!


Klik op de afbeelding om het jaaroverzicht te bekijken


Foto: Adobe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Mijlpaal: onderzoeksinstituut deelt patenten en kennis wereldwijd via C-TAP

24-11-2021

Wemos is zeer verheugd dat de Spaanse onderzoeksinstelling CSIC zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn Covid-19-test deelt met de Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit houdt in dat alle gekwalificeerde fabrikanten ter wereld het product mogen maken en overal mogen leveren. Lage- en middeninkomenslanden betalen geen royalty’s. Dit is de eerste wereldwijde, niet-exclusieve licentie voor een Covid-19-product en daarmee een mijlpaal voor gelijke toegang tot medische producten.

Lees verder

Kennisdeling Pfizer over virusremmer goede stap, maar meer is nodig

16-11-2021

Ook het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer gaat zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn pil tegen Covid-19 delen in de Medicines Patent Pool (MPP). Het bedrijf volgt hiermee het voorbeeld van Merck & Co (MSD) dat onlangs hetzelfde aankondigde. Dit is een belangrijke stap in de goede richting voor wereldwijde toegang tot medische producten tegen Covid-19. Wemos roept Pfizer en andere vaccinmakers op om hetzelfde te doen voor hun vaccins. 

Lees verder