Lancering van een handboek over monetair beleid voor maatschappelijke organisaties

Op maandag 23 mei lanceren we een handboek over monetair beleid voor maatschappelijke organisaties. Het handboek dat we met partners hebben ontwikkeld, legt monetair beleid uit aan niet-economen: hoe het zich verhoudt tot fiscaal beleid; hoe het reguliere economische denken de monetaire beleidsvorming in de afgelopen decennia heeft beïnvloed het; en welke alternatieven beleidsmakers moeten onderzoeken om ervoor te zorgen dat de monetaire beleidsvorming wordt gestuurd door beginselen van rechtvaardigheid, welzijn en mensenrechten.

Lees meer op onze Engelse website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch