Hier is ons jaaroverzicht 2021!

Met trots presenteren wij ons jaaroverzicht 2021! In het afgelopen jaar grepen we kansen aan om mondiale gezondheid te verbeteren en aan te dringen op structurele verandering voor een eerlijkere en inclusieve mondiale gezondheidsarchitectuur.

Door de coronapandemie is wereldwijd het besef gegroeid dat de gezondheidsuitdagingen landsgrenzen overstijgen. Het zorgde voor een hernieuwde waardering voor essentiële sectoren en beroepsgroepen, zoals zorgpersoneel, en bood kansen om de nodige systeemverandering aan te kaarten. 

We grepen het momentum aan door volop te lobbyen voor sterkere gezondheidssystemen, vaccingelijkheid, voldoende zorgpersoneel en duurzamere financiering voor gezondheid. Gezondheid is een mensenrecht en wij willen ervoor zorgen dat niemand achterblijft. Om dit te bereiken hebben we sterke gezondheidssystemen nodig – een voorwaarde voor seksuele en productieve gezondheid en rechten.

Benieuwd naar onze successen in 2021? Lees dan ons jaaroverzicht hieronder, inclusief ons financieel jaarverslag. Veel leesplezier! 

Klik op de afbeelding om het document te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Rapport over migratie en mobiliteit van zorgpersoneel in Duitsland

21-09-2022

Het zorgpersoneelsbeleid in Duitsland en de buitenlandse werving van zorgpersoneel hebben een aanzienlijke invloed op haar buurlanden. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen binnen het verpleegkundig beroep, zoals erbarmelijke arbeidsomstandigheden, en is er een groeiende vraag naar steeds meer zorgmedewerkers – met name verpleegkundigen – uit het buitenland. In een nieuw rapport voor ons partnerschap Pillars of Health geven we aanbevelingen aan de Duitse regering, het Duitse maatschappelijk middenveld en de Europese Unie voor een duurzamer antwoord op de zorgcrisis in Duitsland.

Lees verder

Video AHEAD-webinar over zorgwoestijnen

20-09-2022

Op 16 september organiseerden Wemos en onze partners in het project Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) een webinar over de verschillende ‘gedaantes’ van zorgwoestijnen (medical deserts) in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De opname hiervan is nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

Lees verder