Dit was 2019: onze hoogtepunten

Wat een bewogen jaar is het geweest. 2019 was gevuld met samenwerkingen, workshops, nieuwe publicaties, mediamomenten en kennisuitwisseling. En het was het jubileumjaar waarin we terugkeken op 40 jaar werk aan bescherming van mondiale volksgezondheid. We zijn klaar voor 2020!

Ons programma Access to Medicines trok vorig jaar brede media-aandacht, zowel in binnen- als buitenland. In Nederland schreven de Volkskrant, Trouw en andere media over de bevindingen van het rapport, ‘Overpriced’, dat we samen met SOMO publiceerden. Bovendien zijn we dankzij onze expertise op het gebied van geneesmiddelenbeleid verschenen in tv-programma’s EenVandaag (zie hier en hier) en Kassa, en genoemd in De Telegraaf en Follow The Money.

 

Ons werk op het gebied van Human Resources for Health is ook niet onopgemerkt gebleven. Samen met zuidelijke partners hebben we input geleverd op de online-raadpleging voor de Global Action Plan for Healthy Lives and Well-being (GAP). En we bespraken ons rapport over de crisis van zorgpersoneel in Oeganda met het Oegandese Ministerie van Gezondheid. Dit rapport werd bovendien besproken in het Oegandese parlement.

 

Binnen ons programma Finance for Health hebben we constructieve gesprekken gevoerd met verschillende belanghebbenden en organisaties. We organiseerden twee sessies tijdens de voorjaarsvergaderingen van de Wereldbank en het IMF. Hierdoor werd het maatschappelijk middenveld beter betrokken bij de Global Financing Facilty (GFF). In een open gesprek uitten we onze ideeën en zorgen over het huidige beleid.

 

Lees over alle hoogtepunten van het afgelopen jaar in ons jaaroverzicht 2019 (Engels).

Recente Nieuws items

2019: een veelbewogen jaar!

28-05-2020

Met grote trots presenteren we ons jaaroverzicht 2019. Het was ook het jaar van ons 40-jarig jubileum, waarin we terugblikten op onze geschiedenis en successen als organisatie van de afgelopen vier decennia. Benieuwd naar de hoogtepunten van onze programma’s, onze media-momenten, nieuwe samenwerkingen en de feestelijke dag van ons jubileumcongres? Neem dan gauw een kijkje in ons interactieve jaaroverzicht!

Lees verder

Urgente oproep van 143 organisaties aan grote gezondheidsdonoren: meer steun aan zorgpersoneel nodig om COVID-19 te bestrijden

24-04-2020

Samen met 143 maatschappelijke organisaties roepen we de belangrijkste financiers van mondiale gezondheid op om prioriteit te geven aan de werving van zorgpersoneel in armere delen van de wereld. In een brief vragen we de financiers zich te committeren aan langetermijninvesteringen in zorgpersoneel. Op korte termijn zal dit huidige tekorten in de COVID-19-aanpak verhelpen, en op lange termijn zorgen voor sterke, veerkrachtige gezondheidssystemen die eerder en beter op bedreigingen van de volksgezondheid kunnen reageren. Bovendien brengt het universele gezondheidszorg – waarbij iedereen verzekerd is van toegang tot gezondheidszorg – dichterbij.

Lees verder