Dit was 2019: onze hoogtepunten

Wat een bewogen jaar is het geweest. 2019 was gevuld met samenwerkingen, workshops, nieuwe publicaties, mediamomenten en kennisuitwisseling. En het was het jubileumjaar waarin we terugkeken op 40 jaar werk aan bescherming van mondiale volksgezondheid. We zijn klaar voor 2020!

Ons programma Access to Medicines trok vorig jaar brede media-aandacht, zowel in binnen- als buitenland. In Nederland schreven de Volkskrant, Trouw en andere media over de bevindingen van het rapport, ‘Overpriced’, dat we samen met SOMO publiceerden. Bovendien zijn we dankzij onze expertise op het gebied van geneesmiddelenbeleid verschenen in tv-programma’s EenVandaag (zie hier en hier) en Kassa, en genoemd in De Telegraaf en Follow The Money.

 

Ons werk op het gebied van Human Resources for Health is ook niet onopgemerkt gebleven. Samen met zuidelijke partners hebben we input geleverd op de online-raadpleging voor de Global Action Plan for Healthy Lives and Well-being (GAP). En we bespraken ons rapport over de crisis van zorgpersoneel in Oeganda met het Oegandese Ministerie van Gezondheid. Dit rapport werd bovendien besproken in het Oegandese parlement.

 

Binnen ons programma Finance for Health hebben we constructieve gesprekken gevoerd met verschillende belanghebbenden en organisaties. We organiseerden twee sessies tijdens de voorjaarsvergaderingen van de Wereldbank en het IMF. Hierdoor werd het maatschappelijk middenveld beter betrokken bij de Global Financing Facilty (GFF). In een open gesprek uitten we onze ideeën en zorgen over het huidige beleid.

 

Lees over alle hoogtepunten van het afgelopen jaar in ons jaaroverzicht 2019 (Engels).

Recente Nieuws items

Covid-19 legt het belang van mondiale solidariteit bloot

24-03-2020

In haar nieuwe opinieartikel legt Wemos-directeur Mariëlle Bemelmans uit waarom de Covid-19 crisis het belang van mondiale solidariteit blootlegt. ‘Het heeft geen zin om alleen de eigen zorg te verbeteren, en die elders te verwaarlozen – een virusuitbraak elders bereikt ons uiteindelijk toch in deze geglobaliseerde wereld.’

Lees verder