Video van Wemos genomineerd voor de Hoogvlieger Award 2022

Wij zijn vereerd en trots dat onze video Make pooling work for Covid-19 vaccines genomineerd is voor de Hoogvlieger Award 2022 van het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie! Deze Nederlandse prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste (of meest succesvolle) campagne van een Nederlandse NGO tegelijk met de ‘Vlieg in het Oog Award’ voor de slechtste (of minst succesvolle) campagne van een Nederlandse NGO.

Op de website licht het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie de vijf nominaties voor de Hoogvlieger Award 2022 toe. Ze hebben voor de video van Wemos gekozen “omdat hun explainer over het eerlijk delen van Covid-vaccins op basis van een ‘pooling mechanism’ een helder en feitelijk verhaal is, maar ook een scherp statement maakt over rechtvaardigheid. […] het gebruik van een explainer zoals die van Wemos is wat ons betreft een schot in de roos.” Ook prijzen ze het feit dat we verwijzen naar een pagina met meer informatie. 

De toelichting verwoordt precies onze intentie bij het maken van de video: we wilden helder uitleggen wat de oplossing is voor de ongelijke wereldwijde toegang tot Covid-19-vaccins, maar ook duidelijk maken hoe onrechtvaardig de huidige situatie is. Vervolgens wilden we geïnteresseerde kijkers verwijzen naar meer achtergrondinformatie. 

Maar uiteindelijk is het natuurlijk aan het publiek om te beoordelen of onze intentie overkomt. Deze nominatie bevestigt dat dit goed gelukt is. En dat is zeer waardevol, want als het bewustzijn over dit onderwerp groeit, neemt ook de kans toe dat politici, farmaceuten en andere stakeholders de juiste stappen nemen om gelijke wereldwijde toegang tot levensreddende middelen te realiseren.

Winnaars bekend gemaakt op 8 juli 

Op 8 juli maakte het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie de winnaars bekend op hun website en sociale media. De Hoogvlieger award 2022 gaat naar ‘Youth Videos for Change’ van de Down to Zero Alliance. Edukans kreeg de Vlieg in het Oog Award 2022 met hun campagne rond het Correct book – of uitwisbare schrift. In het juryrapport geeft de jury toelichting op de keuzes.

De jury bestond dit jaar uit Hajar Fallah (jurist, podcastmaker en media- en inclusiedeskundige), Jaap Kooijman (universitair hoofddocent Mediastudies UvA en vice-directeur ASCA), Zoë Papaikonomou (auteur, journalist en diversiteit- en inclusiedeskundige) en Anika Altaf (coördinator INCLUDE kennisplatform en voorzitter HuCom). 

Bekijk de video van Wemos:

Productie en design door Extrafazant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch