Luister terug: webinar over online overzicht Covid-19-initiatieven

Nu terug te luisteren: onze webinar over covid19response.org, ons online overzicht van internationale initiatieven om de wereldwijde toegang tot medische producten tegen Covid-19 te verbeteren. De webinar vond plaats op 2 maart 2022.

In deze webinar:

  • gaven we uitleg over de website en de principes die we gebruiken om de initiatieven te beoordelen,
  • presenteerden we de belangrijkste conclusies en aanbevelingen voor een rechtvaardige en effectieve wereldwijde aanpak van Covid-19,
  • lichtten we de voorbeelden uit van COVAX, Team Europe, de mRNA hub, Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP), G20 Global Health Threats Fund en Pandemic Treaty, en
  • beantwoordden we vragen van deelnemers.

De webinar werd gemodereerd door Ella Weggen en bestond uit presentaties van Marije Versteeg, Tom Buis, Marianne Meijer en Mariska Meurs. Zij zijn pleitbezorgers mondiale gezondheid bij Wemos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch