Mariëlle Bemelmans nieuwe directeur Wemos

Vanaf 1 april 2017 is Mariëlle Bemelmans de nieuwe directeur van Wemos. ‘In Mariëlle heeft Wemos een ervaren leider met gedegen inhoudelijke kennis en veel oog voor medewerkers’, zegt Ed Rutters, voorzitter van raad van toezicht.

Mariëlle Bemelmans heeft decennialange ervaring in internationale gezondheidszorg, vooral in zuidelijk Afrika, een regio waarmee ze al in haar studietijd verknocht raakte. Zij werkte in managementfuncties bij onder andere Artsen Zonder Grenzen en Medair voor lange periodes in Sudan en Malawi en korter in een groot aantal andere Afrikaanse landen. Na haar terugkeer naar Nederland in 2014 werkte zij als Public Health Consultant voor onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie en het Koninklijk Instituut voor de Tropen. In 2016 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zorg voor hiv-patiënten bij een gebrekkig gezondheidssysteem en tekort aan zorgpersoneel.

 

‘Tijdens mijn vele jaren in Afrika heb ik van dichtbij gezien wat er gebeurt als een land geen goed functionerend gezondheidssysteem heeft: precies het thema waarvoor Wemos pleit. Er zijn beperkingen in wat je op lokaal niveau kunt bereiken; denk maar aan tekort aan financiering of gebrek aan zorgpersoneel. Het zijn problemen niet alleen op de schaal van één land of regio, maar mondiaal. De link tussen ‘hier’ en ‘daar’ is altijd aanwezig. Daar zet ik mij met hart en ziel voor in. Bij Wemos aan de slag gaan vind ik een voorrecht. Wemos is dé pleitbezorger voor mondiale gezondheid in Nederland en heeft in 36 jaar een indrukwekkend trackrecord opgebouwd.’

Recente Persberichten items

Legaal maar fataal

16-04-2018

Op woensdag 25 april 2018 organiseren Wemos en de International Society of Drug Bulletins in De Balie in Amsterdam een bijeenkomst met professor Nicholas Freudenberg over de funeste invloed van het bedrijfsleven op de volksgezondheid. Andere sprekers zijn Wanda de Kanter en Dick Bijl.

Lees verder

nl_NLDutch