Meer overheidsuitgaven zullen toegang tot zorg verbeteren, bezuinigingsmaatregelen niet!

In plaats van terug te vallen op bezuinigingsmaatregelen, moeten overheden zich richten op alternatieve financieringsopties om hun budgetten te verhogen om universele toegang tot gezondheidszorg te waarborgen. Terwijl het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de meeste regeringen adviseerde om tijdelijk meer middelen voor gezondheidszorg uit te trekken om de COVID-19-pandemie te bestrijden, bevatten de meest recente landenrapporten van het IMF ook het advies om deze uitgaven te verlagen zodra de pandemie voorbij is – samen met een reeks andere bezuinigingsmaatregelen. Dit zijn de bevindingen van een analyse van Ortiz & Cummins, waaraan Wemos heeft bijgedragen, die deze week gelanceerd werd tijdens het driedaagse virtuele #EndAusterity-evenement.


Lees verder (in het Engels).

Foto: deel van de cover van het End Austerity rapport van Ortiz & Cummins

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch