Ons 40-jarig jubileumcongres: een dag vol inspiratie!

Met veel trots en enthousiasme vierden we vorige week vrijdag, samen met onze gasten, ons 40-jarig bestaan met ons jubileumcongres ‘Global health: everybody’s concern, everybody’s business’ in COMM in Den Haag. We bespraken 40 jaar inzet voor het recht op gezondheid wereldwijd, huidige trends in het global health-landschap, en uitdagingen voor de toekomst. Het gevarieerde publiek – bestaande uit onder andere Wemos-oprichters, partnerorganisaties, beleidsmakers en studenten – zorgde voor een dynamische, inspirerende middag!

 

40 jaar: gezondheid is nog altijd een mensenrecht

Wemos-directeur Mariëlle Bemelmans trapte af met een openingstoespraak. ‘Gezondheid is een fundamenteel mensenrecht: 40 jaar geleden was dit ons uitgangspunt. En vandaag nog steeds.’ Om dit te illustreren, werd daarna onze animatiefilm over het werk van Wemos van de afgelopen vier decennia getoond (zie ook: hieronder).

 

Lees hier een uitgebreid (foto)verslag (Engels) van deze mooie dag!

 

 

 

Photo credits: Keoma Zec

 

Meer weten over onze programma’s? Ga dan naar het Wemos-kennisplatform

Meer lezen over onze visie, missie en strategie? Lees dan onze Strategy for 2019-2023

Recente Nieuws items

2019: een veelbewogen jaar!

28-05-2020

Met grote trots presenteren we ons jaaroverzicht 2019. Het was ook het jaar van ons 40-jarig jubileum, waarin we terugblikten op onze geschiedenis en successen als organisatie van de afgelopen vier decennia. Benieuwd naar de hoogtepunten van onze programma’s, onze media-momenten, nieuwe samenwerkingen en de feestelijke dag van ons jubileumcongres? Neem dan gauw een kijkje in ons interactieve jaaroverzicht!

Lees verder