Ons 40-jarig jubileumcongres: een dag vol inspiratie!

Met veel trots en enthousiasme vierden we vorige week vrijdag, samen met onze gasten, ons 40-jarig bestaan met ons jubileumcongres ‘Global health: everybody’s concern, everybody’s business’ in COMM in Den Haag. We bespraken 40 jaar inzet voor het recht op gezondheid wereldwijd, huidige trends in het global health-landschap, en uitdagingen voor de toekomst. Het gevarieerde publiek – bestaande uit onder andere Wemos-oprichters, partnerorganisaties, beleidsmakers en studenten – zorgde voor een dynamische, inspirerende middag!

 

40 jaar: gezondheid is nog altijd een mensenrecht

Wemos-directeur Mariëlle Bemelmans trapte af met een openingstoespraak. ‘Gezondheid is een fundamenteel mensenrecht: 40 jaar geleden was dit ons uitgangspunt. En vandaag nog steeds.’ Om dit te illustreren, werd daarna onze animatiefilm over het werk van Wemos van de afgelopen vier decennia getoond (zie ook: hieronder).

 

Lees hier een uitgebreid (foto)verslag (Engels) van deze mooie dag!

 

 

 

Photo credits: Keoma Zec

 

Meer weten over onze programma’s? Ga dan naar het Wemos-kennisplatform

Meer lezen over onze visie, missie en strategie? Lees dan onze Strategy for 2019-2023

Recente Nieuws items

“Een gemiste kans”: reactie Wemos op ‘gedragscode VIG 2020’

24-01-2020

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), de Nederlandse belangenvereniging van de farmaceutische industrie, is er met haar nieuwe gedragscode niet in geslaagd om een moreel kompas uiteen te zetten dat antwoord biedt op dringende vragen uit de maatschappij als het gaat om hoge medicijnprijzen en de farmaceutische industrie. Dit zegt Wemos in een eerste reactie op deze gedragscode, die vanochtend gepubliceerd is.

Lees verder

Dit was 2019: onze hoogtepunten

01-01-2020

Wat een bewogen jaar is het geweest. 2019 was gevuld met samenwerkingen, workshops, nieuwe publicaties, mediamomenten en kennisuitwisseling. En het was het jubileumjaar waarin we terugkeken op 40 jaar werk aan bescherming van mondiale volksgezondheid. We zijn klaar voor 2020!

Lees verder