Ons 40-jarig jubileumcongres: een dag vol inspiratie!

Met veel trots en enthousiasme vierden we vorige week vrijdag, samen met onze gasten, ons 40-jarig bestaan met ons jubileumcongres ‘Global health: everybody’s concern, everybody’s business’ in COMM in Den Haag. We bespraken 40 jaar inzet voor het recht op gezondheid wereldwijd, huidige trends in het global health-landschap, en uitdagingen voor de toekomst. Het gevarieerde publiek – bestaande uit onder andere Wemos-oprichters, partnerorganisaties, beleidsmakers en studenten – zorgde voor een dynamische, inspirerende middag!

 

40 jaar: gezondheid is nog altijd een mensenrecht

Wemos-directeur Mariëlle Bemelmans trapte af met een openingstoespraak. ‘Gezondheid is een fundamenteel mensenrecht: 40 jaar geleden was dit ons uitgangspunt. En vandaag nog steeds.’ Om dit te illustreren, werd daarna onze animatiefilm over het werk van Wemos van de afgelopen vier decennia getoond (zie ook: hieronder).

 

Lees hier een uitgebreid (foto)verslag (Engels) van deze mooie dag!

 

 

 

Photo credits: Keoma Zec

 

Meer weten over onze programma’s? Ga dan naar het Wemos-kennisplatform

Meer lezen over onze visie, missie en strategie? Lees dan onze Strategy for 2019-2023

Recente Nieuws items

AANKOMEND EVENEMENT: MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE MEDICIJNONTWIKKELING, HOE KOMEN WE ER?

15-10-2019

Door de stijgende prijzen van geneesmiddelen wordt de toegang tot medicijnen een steeds groter probleem. Hoe bereiken we een systeem van medicijnenontwikkeling wat gelijke toegang tot redelijk geprijsde geneesmiddelen garandeert? Op dinsdag 5 november organiseert Wemos samen met Health Action International en de Universiteit van Utrecht de bijeenkomst Licensing and public generated knowledge: Seeking a socially sustainable balance.

Lees verder

Private sector development en UHC

11-10-2019

Kan het versterken van de private sector hand in hand gaan met het versterken van gezondheidssystemen in lage inkomenslanden? We deden een case study in Tanzania waar Nederlands geld voor ontwikkelingshulp – via beleidsinstrumenten om bedrijven te versterken – werd ingezet in de zorgsector. 

Lees verder