AYSEL RAHIMLI

Programmacoördinator Human Resources for Health

 

Aysel is onderdeel van het Human Resources for Health-team van Wemos. Ze coördineert programma’s op het gebied van mobiliteit van zorgpersoneel in Europese landen.

Voordat ze bij Wemos begon, werkte Aysel bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het kantoor voor het oostelijke Middellandse-Zeegebied, op de afdeling voor de ontwikkeling van zorgpersoneel. Daar werkte ze aan het opbouwen van wetenschappelijke kennis over de regio en analyses van strategieën om zorgpersoneel te versterken. Ze was het aanspreekpunt voor de aanpak van COVID-19 en ondersteuning van gezondheidswerkers. Dit betrof onder meer het toezicht op besmette gezondheidswerkers en het coördineren van projecten, zoals het betrekken van de diaspora bij de aanpak van COVID-19 in de regio.

 

Aysel werkte eerder in de publieke en private sector, waaronder voor de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) in Groot-Brittannië. Ze studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Essex en behaalde een master Volksgezondheid aan de Imperial College in Londen. Ook volgde zij een opleiding over zorgpersoneel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam.

“Bij Wemos wijzen we beleidsmakers op hun verantwoordelijkheid, gaan we de dialoog aan over oplossingen en roepen we hen op om de nodige veranderingen door te voeren. De migratie en mobiliteit van zorgpersoneel in Europa is een gevoelig thema. Zonder afbreuk te doen aan het recht op mobiliteit, zoeken we naar doelgerichte oplossingen voor migratie van gezondheidswerkers uit gebieden waar een tekort hieraan heerst. Ik ben gedreven om te werken bij een organisatie die zich hard maakt voor zo’n complexe, maar belangrijke kwestie.”

Ga naar Aysel’s LinkedIn-profiel

E-mail: aysel.rahimli@wemos.nl

nl_NLDutch