profiel_Ella

ELLA WEGGEN

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Ella werkt op het programma Access to Medicines (Medicines That Matter). Ze lobbyt voor eerlijke toegang tot betaalbare medicijnen en wil de bewustwording over hoge medicijnprijzen en de toegevoegde therapeutische waarde van nieuwe medicijnen vergroten onder Nederlandse en Europese politici en beleidsmakers.

Daarnaast pleit Ella voor voorwaarden aan publieke investeringen in medicijnen en maatschappelijke verantwoord licentiëren. Ze heeft ruime ervaring met beleidsbeïnvloeding op het gebied van mondiale gezondheid in Nederland, bij de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie. Ze heeft stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en werkte op de afdeling Politieke Zaken van Amnesty International Nederland. Ook weet hoe de politiek werkt omdat ze voor haar baan bij Wemos vier jaar in het Europees Parlement in Brussel heeft gewerkt.

 

Ella studeerde politicologie en Public International Law in Amsterdam.

“Ik vind het een ondraaglijke gedachte dat sommige patiënten geen toegang hebben tot de medicijnen die ze nodig hebben. Als pleitbezorger voor wereldwijde gezondheid bij Wemos, streef ik ernaar dit onder de aandacht te brengen bij politici en beleidsmakers, om zo structurele verandering te initiëren.”