profiel_Ella

ELLA WEGGEN

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Ella’s werk richt zich op het beïnvloeden van de politiek en het beleid van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Europese Unie en Nederland. Haar belangrijkste onderwerpen zijn medicijnen en schadelijke stoffen.

Ella richt zich op de toegevoegde therapeutische waarde van nieuwe medicijnen op de Europese markt en beïnvloedt Europees en nationaal beleid om dit zo goed mogelijk te verankeren. Daarnaast lobbyt ze ook voor ethisch testen van geneesmiddelen in lage- en middeninkomenslanden. Zij zet zich in om hormoonverstorende stoffen zo goed mogelijk te reguleren in Nederland en de EU. Hierbij gaat het vooral om maatregelen die Nederland zou kunnen nemen om de bevolking zo goed mogelijk te beschermen tegen de schadelijke werking van deze stoffen.

 

Ella studeerde politicologie en Public International Law in Amsterdam. Zij heeft stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en gewerkt op de afdeling Politieke Zaken van Amnesty International Nederland. Zij werkte in het Europees Parlement, waar ze verantwoordelijk was voor de landbouw- en voedselportefeuille.

 

Ga naar Ella’s LinkedIn-profiel