profiel_Ella

ELLA WEGGEN

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Ella’s werk binnen Wemos richt zich op het beïnvloeden van de politiek en het beleid van Nederland, de Europese Unie, en de Wereldgezondheidsorganisatie. Ze werkt op het thema medicijnen.

Ella richt zich op onafhankelijk klinisch onderzoek en de toegevoegde therapeutische waarde van nieuwe medicijnen op de Europese markt. Zij beïnvloedt Europees en nationaal beleid om dit zo goed mogelijk te verankeren. Daarnaast lobbyt ze voor eerlijke toegang tot betaalbare medicijnen in Nederland, de Europese Unie en op mondiaal niveau. Ze pleit voor voorwaarden aan publieke investeringen in medicijnen. Ook lobbyt ze voor ethisch testen van medicijnen in lage- en middeninkomenslanden.

 

Ella studeerde politicologie en Public International Law in Amsterdam. Zij heeft stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en gewerkt op de afdeling Politieke Zaken van Amnesty International Nederland. Zij werkte vier jaar in het Europees Parlement, waar ze verantwoordelijk was voor de landbouw- en voedselportefeuille.

 

Ga naar Ella’s LinkedIn-profiel