JORGE VEGA CARDENAS

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Als pleitbezorger mondiale gezondheid richt Jorge zich op lobby en advocacy om de participatie van maatschappelijke organisaties in het mondiale gezondheidsbeleidsproces te versterken bij de Wereldgezondheidsorganisatie, het Europees Parlement en in Afrika.

Voorheen werkte Jorge bij Corporate Accountability International. Daar richtte hij zich op het bestrijden van de invloed van bedrijven in het beleid van de Verenigde Naties en nationale overheden. Ook werkte hij aan de uitvoering van het  Bloomberg Initiative in Noord- en Zuid-Amerika met strategieën gericht op capaciteitsopbouw voor overheden en maatschappelijke organisaties omtrent de Framework Convention on Tobacco Control van de WHO. Daarnaast werkte Jorge in de Mexicaanse Senaat als stafchef van het comité Verenigde Staten van Amerika-Mexico, en als beleidsmedewerker buitenlands beleid.

 

Jorge is afgestudeerd in de master Milieu en Ontwikkeling aan de Universiteit van Edinburgh, en behaalde zijn bachelordiploma Internationale Betrekkingen aan de Ibero-Amerikaanse Universiteit.

 

Ga naar Jorge’s LinkedIn-profiel