KAREN KRAMER

Hoofd programma’s

 

Karen stuurt het Health Systems-team van Wemos aan, dat gericht is op drie subthema’s: zorgpersoneel, financiering voor gezondheid, en medicijnen.

Karen heeft gedurende meer dan 20 jaar gewerkt in internationale ontwikkeling en publieke gezondheid in Oost Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Ze begon haar carrière als diplomaat voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft vijf jaar bij de Nederlandse ambassade in Tanzania gewerkt. Gedurende acht jaar heeft ze ook gewerkt voor de Swiss Tropical and Public Health Institute als leidinggevende van een project van het Ministerie van Gezondheid in Tanzania, dat gericht was op het versterken van gezondheidssystemen. Daarnaast heeft ze in Oost Afrika als consultant gewerkt voor internationale NGOs en de particuliere sector.

 

Karen behaalde een master in Public Health aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, en een master in Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft ze een post-graduate diploma in Environmental Assessment behaald aan de Universiteit van Londen.

“Wat Wemos uniek maakt, is dat wij de complexe realiteit in landen verbinden met de ambitieuze wereldwijde doelen rond de realisatie van universele toegang tot gezondheid. Voortbouwend op mijn eigen ervaring in de publieke, private en NGO-sector, ben ik er trots op om de verschillende  programmateams te leiden,  om zo solide bewijs en overtuigende argumenten te ontwikkelen die resoneren met de juiste beleidsmakers. Wat mij het meest drijft, is het gevoel deel uit te maken van een beweging die zinvolle en duurzame verandering creëert voor de miljoenen mensen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg en wiens recht op gezondheid niet wordt vervuld.”

Ga naar Karens LinkedIn-profiel

E-mail: karen.kramer@wemos.nl

nl_NLDutch