Lisa Seidelmann

LISA SEIDELMANN

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Als pleitbezorger richt Lisa zich op financiering voor gezondheid.

Voorheen werkte Lisa als chirurg in ziekenhuizen in Duitsland, Zwitserland, Mexico en India. Naast ervaring in laboratoriumonderzoek aan de Universiteit Cayetano Heredia in Lima Peru, heeft ze ook gewerkt met de Aymara en Quechua-sprekende inheemse bevolking en onderzoekservaring op het gebied van volksgezondheid opgedaan in Puno, Peru. Voordat ze bij Wemos kwam, werkte ze op het hoofdkantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève, Zwitserland, waar ze deel uitmaakte van het gezondheidsfinancieringsteam van de afdeling Governance and Financing.

 

Lisa studeerde geneeskunde in Duitsland en Frankrijk. Na afronding van haar studie behaalde ze een post-graduate master in Public Health aan de Charité Universiteit in Berlijn.

“Toen ik als arts werkte in verschillende gezondheidszorgsystemen kwam ik terecht in confronterende situaties. Zo waren er mensen die overleden omdat ze niet genoeg geld hadden om naar het ziekenhuis te komen of gewoon omdat ze daar veel te laat arriveerden. Ik zag zelfs mensen die stierven aan behandelbare aandoeningen in ziekenhuizen omdat bepaalde medicijnen niet beschikbaar waren. Ik ben trots om deel uit te maken van het Wemos-team. Hier kan ik eindelijk het wereldwijde onrecht aanpakken dat zo wijdverspreid is en dat voor velen over leven en dood beslist.”