MARISKA MEURS

Programmacoördinator en pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Als programmacoördinator zorgt Mariska voor de planning, beheer en monitoring van projecten. Binnen het Health Systems Advocacy Partnership is ze namens Wemos lid van de groepen voor programmamanagement en PME. Ook draagt zij bij aan de lobby op mondiaal niveau.

In haar werk als pleitbezorger heeft Mariska zich de afgelopen jaren gericht op de thema’s financiering voor gezondheid en mondiaal bestuur met een focus op gelijkheid, democratisch bestuur en de rol van de WHO bij het beschermen en bevorderen van mondiale publieke gezondheid. Ze werkt intensief samen met andere organisaties en netwerken die actief lobbyen in Genève. Uit die samenwerking is in mei 2016 de Geneva Global Health Hub ontstaan: een platform om gezamenlijke lobby vanuit maatschappelijke organisaties te faciliteren. Mariska is gekozen tot voorzitter van de hub.

 

Mariska Meurs studeerde Sociale Geografie van Ontwikkelingslanden aan de Universiteit Utrecht. Ze volgde trainingen in het faciliteren van groepen, budget advocacy en Leidinggeven aan Professionals (De Baak). Voorheen werkte Mariska bij de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied van de Verenigde Naties (VN) in Chili en op het VN-hoofdkantoor in New York.

 

Ga naar Mariska’s LinkedIn-profiel