PEARL HEINEMANS

Communicatiemedewerker

 

Pearl is verantwoordelijk voor het beheer van de website en sociale media, en ondersteunt de organisatie bij diverse on- en offline communicatieactiviteiten.

Voorheen deed Pearl ervaring op als (web)redacteur bij The Broker Online voor het dossier ‘Post-2015’ en bij de organisatie Both ENDS.

 

Pearl studeerde Gezondheidswetenschappen en Global Health aan de Universiteit Maastricht. Tijdens de masteropleiding Global Health volgde ze keuzevakken aan Thammasat University in Bangkok, en een onderwijsprogramma in Manipal (India). Daarnaast liep ze in Bangkok stage op het gebied van internationaal tabaksbeleid.

“Gezondheid zou geen privilege moeten zijn die enkel is weggelegd voor zij die het zich kunnen veroorloven. Ook zou het geen verre droom moeten zijn voor de kwetsbaren in veel landen wereldwijd. Wat me aanspreekt bij Wemos is dat we naar het grotere plaatje kijken: politiek, beleid en gezondheid zijn ongetwijfeld met elkaar verbonden. Als communicatiemedewerker vind ik het altijd een mooie uitdaging om ons waardevolle werk te vertalen naar duidelijke, overtuigende verhalen, zowel in woord als in beeld.”