rosana lescrauwaet

ROSANA LESCRAUWAET

Pleitbezorger mondiale gezondheid

 

Rosana is pleitbezorger mondiale gezondheid bij Wemos. Ze maakt deel uit van het Finance for Health-team en richt zich daarin op ons werk rondom de Global Financing Facility (GFF).

Rosana komt oorspronkelijk uit Ecuador en behaalde haar bachelordiploma in International Comparative Studies en Global Health aan Duke University in de Verenigde Staten. Tevens behaalde ze haar masterdiploma in Global Health and Development aan University College London. Ze heeft gewerkt en gestudeerd in de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, België, Ecuador, India en China.

“Ik heb gewerkt voor verschillende initiatieven op het gebied van mondiale gezondheidsgelijkheid, zoals NGO’s, universiteiten, beleid, pleitbezorging en consultancy. Al deze ervaringen hebben mij geleerd hoe belangrijk het is om samen te werken met mensen om gelijkheid in landen wereldwijd te verbeteren.  Ik ben een groot voorstander van een open dialoog tussen alle partijen en het betrekken van belanghebbenden om tot werkbare oplossingen te komen, om zo het welzijn en de volksgezondheid te verbeteren. En ik denk dat we door de huidige uitdagingen op het gebied van mondiale gezondheid kansen kunnen én moeten vinden om positieve veranderingen te realiseren.”