WIE WIJ ZIJN

Wij pleiten voor het recht op toegang tot gezondheid voor iedereen; toegang tot gezondheidsdiensten en bescherming tegen bedreigingen voor de gezondheid.

Wemos is 40 jaar geleden opgericht door een groep Nederlandse studenten geneeskunde die ervan overtuigd waren dat medische ingrepen in lage- en middeninkomenslanden alleen effect kunnen hebben als de achterliggende oorzaken van de gezondheidsproblemen worden aangepakt. Sindsdien hebben we een internationale reputatie opgebouwd met onze systemische mensenrechtenbenadering van gezondheid. Hoewel we ons richten op beleidsmakers en politici, proberen we ook het grote publiek te bereiken.

 

Wij geloven in het gebruiken van onze kennis om bruggen te bouwen, beleidsmakers binnen Nederland en daarbuiten bewust te maken van urgente gezondheidsproblemen, en de stem van partnerorganisaties en mensen zonder gemakkelijke toegang tot gezondheidszorg te versterken.

Neem een kijkje in ons Jaaroverzicht 2019, gepubliceerd in ons jubileumjaar! (klik op de afbeelding hieronder; het jaaroverzicht opent dan in een nieuw venster)