SCHADELIJKE STOFFEN IN DE MEDIA

Radar

De uitzending van Radar op 14 november 2016 ging over de resultaten van het onderzoek dat Wemos met het IVM (VU) deed. Voor dit onderzoek werd de urine van vier Nederlandse Kamerleden getest op de aanwezigheid van BPA en ftalaten. Annelies den Boer van Wemos vroeg de Kamerleden in de uitzending om hun reacties op de uitslag: allen bleken namelijk deze stoffen in hun lichaam te hebben.

 

Annelies den Boer (Wemos) met Liesbeth van Tongeren (GroenLinks)

 

Radio EenVandaag

Pleitbezorger Annelies den Boer was eind september 2016 te gast bij Radio EenVandaag. Er is steeds meer bewijs dat hormoonverstorende stoffen een rol spelen in de toenemende onvruchtbaarheid en geslachtsafwijkingen bij mannen. In het radio-interview stelt Annelies dat Nederland andere landen die al maatregelen hebben genomen als voorbeeld moet nemen. Ook pleit ze in het interview voor een verbod op BPA.

 

1000 dagen plastic

In september 2016 was pleitbezorger Annelies den Boer te gast bij het online programma 1000 dagen plastic van programmamaker Bahram Sadeghi. In opdracht van de Volkskrant bestudeert Sadeghi plastic vanuit meerdere invalshoeken. Annelies werd uitgenodigd om te vertellen over de gevaren van hormoonverstorende stoffen – die in sommige plastic voorwerpen voorkomen – voor de gezondheid.

 

 

NOS Met het oog op morgen

In augustus 2016 was Wemos-pleitbezorger Ella Weggen te gast bij het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen. Ze sprak over plastic als ziekmaker en de noodzaak van strengere wet- en regelgeving omtrent het gebruik van plastic.

 

Radar

In februari 2016 was Annelies den Boer te gast bij het consumentenprogramma Radar. In deze uitzending, die gewijd was aan hormoonverstorende stoffen, werden vijf populaire voedselproducten getest op de aanwezigheid van BPA. In de uitzending stelt Annelies dat het van belang is dat de Nederlandse overheid maatregelen neemt om blootstelling van de bevolking aan BPA te voorkomen.

nl_NLDutch