Rapport: Financial justice for pandemic prevention, preparedness and response

Om wereldwijde rechtvaardigheid op het gebied van gezondheid te creëren, hebben we nieuwe financieringsmodellen nodig. De Geneva Global Health Hub publiceerde afgelopen week een nieuw rapport: “Financial Justice for Pandemic Prevention, Preparedness and Response”, waaraan Wemos heeft bijgedragen. Hierin wordt gekeken naar de relatie tussen de internationale financiële architectuur en de huidige financieringsmodellen voor gezondheidszorg. Het laat zien hoe naar gezondheid kunnen kijken vanuit het oogpunt van economische en financiële rechtvaardigheid. De WHO en haar lidstaten zouden hier rekening mee moeten houden bij het opstellen van het Pandemieakkoord waarvan de concepttekst naar verwachting in december gepresenteerd wordt.

 

Lees meer op de website van de Geneva Global Health Hub (Engels).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch