Wat vind jij nou echt belangrijk bij de verkiezingen? Wij vinden het belangrijk dat politieke partijen schadelijke stoffen serieus nemen en actie ondernemen. Mooie beloftes in de verkiezingsprogramma’s en in debatten, maar wat doen ze nou echt? Vandaar dat wij op een rijtje hebben gezet hoe politieke partijen gestemd hebben over maatregelen tegen hormoonverstorende stoffen.
Mede dankzij onze inzet zijn steeds meer politici zich bewust geworden van het gevaar van hormoonverstorende stoffen voor onze gezondheid. Er wordt steeds meer actie ondernomen tegen hormoonverstorende stoffen. In 2014 was nog een minderheid in de Kamer voor het terugdringen van het gebruik van hormoonverstorende stoffen. Afgelopen maand zijn twee belangrijke moties aangenomen van Partij voor de Dieren, om BPA te verbieden in voedselverpakkingsmaterialen en voor uitfasering van hormoonverstorende stoffen uit alle producten.
Sommige partijen wel, andere niet
Wij zijn heel blij dat de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de SP de moties om hormoonverstorende stoffen aan te pakken keer op keer hebben ondersteund. Andere partijen hebben er soms achter gestaan, soms niet. Met uitzondering van de VVD, die nog niet inziet hoe belangrijk het is om hormoonverstorende stoffen aan te pakken om onze gezondheid te beschermen.
Wij blijven de uitvoering van de moties op de voet volgen.
Wil je zelf ook de moties vergelijken, of op een ander thema uitzoeken: dit is mogelijk dankzij De Correspondent en de website Wat Stemt het Parlement.
Lees hier meer over wat Wemos doet tegen schadelijke en hormoonverstorende stoffen