Studie van Wemos ‘inspirerend voorbeeld’ in SDG Rapportage

Deze maand is de derde Sustainable Development Goals (SDG) Rapportage, ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’, verschenen. Het rapport noemt de Malawi-studie van Wemos als een inspirerend voorbeeld van hoe de SDG’s vorm krijgen in het maatschappelijk middenveld.

De rapportage beschrijft de inzet voor het bereiken van de 17 SDGs (oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen) door de Rijksoverheid, decentrale overheden, het bedrijfsleven en financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en jongeren. Het is door deze groepen gezamenlijk opgesteld en vormt een aanvulling op de edities van 2017 en 2018.

 

Het deel over het maatschappelijk middenveld is opgesteld door en onder verantwoordelijkheid van Partos. Het licht toe op welke wijze 38 maatschappelijke organisaties zich inzetten voor de realisatie van de SDGs in 2030.

 

Onze studie naar de financiering van zorgpersoneel in Malawi is één van de twee inspirerende voorbeelden die het rapport uitlicht.

 

 

 

Download het gehele rapport

Tags:

Recente Nieuws items

Ella Weggen Wemos Kassa BNNVARA

Opnieuw prijsstijging door misbruik weesgeneesmiddelenwet

01-11-2019

Maatschappelijke organisaties en artsen spreken schande van het voornemen van het  farmaceutische bedrijf Lupin Europe om een bestaand medicijn voor een zeldzame spierziekte onder een nieuwe naam en tegen een veel hogere prijs op de markt te brengen. Dat meldt het televisieprogramma Kassa dat zaterdag 2 november uitgebreid aandacht besteedt aan de manier waarop farmaceutische bedrijven de winstmarge verhogen. “Dit is niet te verantwoorden en zelfs verwerpelijk te noemen,” benadrukt Ella Weggen, Global Health Advocate bij Wemos in de uitzending.

Lees verder

BIJEENKOMST: MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE MEDICIJNONTWIKKELING, HOE KOMEN WE ER?

15-10-2019

Door de stijgende prijzen van geneesmiddelen wordt de toegang tot medicijnen een steeds groter probleem. Hoe bereiken we een systeem van medicijnenontwikkeling wat gelijke toegang tot redelijk geprijsde geneesmiddelen garandeert? Op dinsdag 5 november organiseerde Wemos samen met Health Action International en de Universiteit van Utrecht de bijeenkomst Licensing and public generated knowledge: Seeking a socially sustainable balance.

Lees verder