Studie van Wemos ‘inspirerend voorbeeld’ in SDG Rapportage

Deze maand is de derde Sustainable Development Goals (SDG) Rapportage, ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’, verschenen. Het rapport noemt de Malawi-studie van Wemos als een inspirerend voorbeeld van hoe de SDG’s vorm krijgen in het maatschappelijk middenveld.

De rapportage beschrijft de inzet voor het bereiken van de 17 SDGs (oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen) door de Rijksoverheid, decentrale overheden, het bedrijfsleven en financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en jongeren. Het is door deze groepen gezamenlijk opgesteld en vormt een aanvulling op de edities van 2017 en 2018.

 

Het deel over het maatschappelijk middenveld is opgesteld door en onder verantwoordelijkheid van Partos. Het licht toe op welke wijze 38 maatschappelijke organisaties zich inzetten voor de realisatie van de SDGs in 2030.

 

Onze studie naar de financiering van zorgpersoneel in Malawi is één van de twee inspirerende voorbeelden die het rapport uitlicht.

 

 

 

Download het gehele rapport

Tags:

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch