Studie van Wemos ‘inspirerend voorbeeld’ in SDG Rapportage

Deze maand is de derde Sustainable Development Goals (SDG) Rapportage, ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’, verschenen. Het rapport noemt de Malawi-studie van Wemos als een inspirerend voorbeeld van hoe de SDG’s vorm krijgen in het maatschappelijk middenveld.

De rapportage beschrijft de inzet voor het bereiken van de 17 SDGs (oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen) door de Rijksoverheid, decentrale overheden, het bedrijfsleven en financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en jongeren. Het is door deze groepen gezamenlijk opgesteld en vormt een aanvulling op de edities van 2017 en 2018.

 

Het deel over het maatschappelijk middenveld is opgesteld door en onder verantwoordelijkheid van Partos. Het licht toe op welke wijze 38 maatschappelijke organisaties zich inzetten voor de realisatie van de SDGs in 2030.

 

Onze studie naar de financiering van zorgpersoneel in Malawi is één van de twee inspirerende voorbeelden die het rapport uitlicht.

 

 

 

Download het gehele rapport

Tags:

Recente Nieuws items

2019: een veelbewogen jaar!

28-05-2020

Met grote trots presenteren we ons jaaroverzicht 2019. Het was ook het jaar van ons 40-jarig jubileum, waarin we terugblikten op onze geschiedenis en successen als organisatie van de afgelopen vier decennia. Benieuwd naar de hoogtepunten van onze programma’s, onze media-momenten, nieuwe samenwerkingen en de feestelijke dag van ons jubileumcongres? Neem dan gauw een kijkje in ons interactieve jaaroverzicht!

Lees verder