Studie van Wemos ‘inspirerend voorbeeld’ in SDG Rapportage

Deze maand is de derde Sustainable Development Goals (SDG) Rapportage, ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’, verschenen. Het rapport noemt de Malawi-studie van Wemos als een inspirerend voorbeeld van hoe de SDG’s vorm krijgen in het maatschappelijk middenveld.

De rapportage beschrijft de inzet voor het bereiken van de 17 SDGs (oftewel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen) door de Rijksoverheid, decentrale overheden, het bedrijfsleven en financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en jongeren. Het is door deze groepen gezamenlijk opgesteld en vormt een aanvulling op de edities van 2017 en 2018.

 

Het deel over het maatschappelijk middenveld is opgesteld door en onder verantwoordelijkheid van Partos. Het licht toe op welke wijze 38 maatschappelijke organisaties zich inzetten voor de realisatie van de SDGs in 2030.

 

Onze studie naar de financiering van zorgpersoneel in Malawi is één van de twee inspirerende voorbeelden die het rapport uitlicht.

 

 

 

Download het gehele rapport

Tags:

Recente Nieuws items

Wemos in De Telegraaf: Duurste medicijn ter wereld dankzij Nederlands medicijnbeleid

08-08-2019

1,9 miljoen euro. Dat is de verwachte vraagprijs van het geneesmiddel Zolgensma van het farmaceutisch bedrijf Novartis, waarvoor de goedkeuring eind deze maand zal worden gegeven door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Onze global health advocate Ella Weggen sprak onlangs met De Telegraaf over hoe het huidig medicijnbeleid in Nederland de absurd hoge prijs van 1,9 miljoen euro toestaat.

Lees verder