Verkiezingsdebat: NL en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten wereldwijd

Nederland heeft internationaal gezien een vooruitstrevende rol op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Met de verkiezingen in aantocht, rijst de vraag: blijft Nederland deze rol behouden? Blijft SRGR een speerpunt van het Nederlandse beleid omtrent ontwikkelingssamenwerking? Op 4 maart (14:00 uur) gaan Tweede Kamerleden hierover in debat tijdens het SRGR-verkiezingsdebat van Share-Net Netherlands en het SRGR-platform, waarvan Wemos lid is.

Hoe zullen Kamerleden zich inzetten voor thema’s als veilige abortus, kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis, en LHBTI-rechten? Kirsten van den Hul (Partij van de Arbeid), Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Ockje Tellegen (VVD) en Jasper van Dijk (SP) hebben hun aanwezigheid bevestigd. Lisa Pagter (SRGR Jongerenambassadeur) zal het debat leiden, met als moderator Jahkini Bisselink (voormalig VN-Jeugdambassadeur).

Volg het SRGR-Verkiezingsdebat
– 4 maart om 14.00-15.30 uur
– Online debat via Livestorm – aanmelden via deze link

Meer informatie is te vinden op Share-Net Netherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Onderzoek: Moderna maakt hoge winsten met belastinggeld en ontwijkt belasting

13-07-2021

Moderna, producent van Covid-19-vaccins, ontwijkt belastingen op de winst die het verdient met miljarden aan belastinggeld. Dat blijkt uit onderzoek van SOMO in samenwerking met Wemos. Eerst ontvangt het bedrijf overheidssubsidies voor de ontwikkeling van zijn vaccin, vervolgens verkoopt het de vaccins aan overheden tegen hoge prijzen, en uiteindelijk sluist het de winst grotendeels weg naar belastingparadijzen. Wemos en SOMO roepen overheden op om voorwaarden te verbinden aan publieke investeringen in de ontwikkeling van vaccins en medicijnen, om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van deze producten te waarborgen.

Lees verder