Verkiezingsdebat: NL en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten wereldwijd

Nederland heeft internationaal gezien een vooruitstrevende rol op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Met de verkiezingen in aantocht, rijst de vraag: blijft Nederland deze rol behouden? Blijft SRGR een speerpunt van het Nederlandse beleid omtrent ontwikkelingssamenwerking? Op 4 maart (14:00 uur) gaan Tweede Kamerleden hierover in debat tijdens het SRGR-verkiezingsdebat van Share-Net Netherlands en het SRGR-platform, waarvan Wemos lid is.

Hoe zullen Kamerleden zich inzetten voor thema’s als veilige abortus, kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis, en LHBTI-rechten? Kirsten van den Hul (Partij van de Arbeid), Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Ockje Tellegen (VVD) en Jasper van Dijk (SP) hebben hun aanwezigheid bevestigd. Lisa Pagter (SRGR Jongerenambassadeur) zal het debat leiden, met als moderator Jahkini Bisselink (voormalig VN-Jeugdambassadeur).

Volg het SRGR-Verkiezingsdebat
– 4 maart om 14.00-15.30 uur
– Online debat via Livestorm – aanmelden via deze link

Meer informatie is te vinden op Share-Net Netherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Mijlpaal: onderzoeksinstituut deelt patenten en kennis wereldwijd via C-TAP

24-11-2021

Wemos is zeer verheugd dat de Spaanse onderzoeksinstelling CSIC zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn Covid-19-test deelt met de Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit houdt in dat alle gekwalificeerde fabrikanten ter wereld het product mogen maken en overal mogen leveren. Lage- en middeninkomenslanden betalen geen royalty’s. Dit is de eerste wereldwijde, niet-exclusieve licentie voor een Covid-19-product en daarmee een mijlpaal voor gelijke toegang tot medische producten.

Lees verder

Kennisdeling Pfizer over virusremmer goede stap, maar meer is nodig

16-11-2021

Ook het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer gaat zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn pil tegen Covid-19 delen in de Medicines Patent Pool (MPP). Het bedrijf volgt hiermee het voorbeeld van Merck & Co (MSD) dat onlangs hetzelfde aankondigde. Dit is een belangrijke stap in de goede richting voor wereldwijde toegang tot medische producten tegen Covid-19. Wemos roept Pfizer en andere vaccinmakers op om hetzelfde te doen voor hun vaccins. 

Lees verder