Video: 5 dimensies voor een rechtvaardige en effectieve aanpak van pandemieën

Hoe kunnen overheden en multilaterale organisaties ervoor zorgen dat iedereen ter wereld tijdens pandemieën zo snel mogelijk toegang krijgt tot essentiële medische producten? Wemos heeft 5 dimensies geformuleerd die beleidsmakers een leidraad bieden om een rechtvaardige en effectieve aanpak van een pandemie te realiseren: 1) toereikendheid, 2) urgentie, 3) duurzaamheid, 4) machtsbalans en 5) de mens voorop. Beleidsmakers zouden op basis van deze dimensies initiatieven voor toegang tot medische producten moeten opzetten, beoordelen en stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch