Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

 

Sterke gezondheidssystemen zijn dus essentieel voor een gezond leven. Zij zijn ook heel belangrijk voor onze seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Denk daarbij aan toegang tot seksuele voorlichting, anticonceptie en zorg rond een bevalling.

 

Om veerkrachtige gezondheidssystemen te creëren die kunnen voorzien in al onze behoeften, moeten we meer en beter investeren in gezondheid. Overal ter wereld.

 

Onze nieuwe video legt uit waarom duurzame investeringen zo belangrijk zijn. Het laat ook zien wat regeringen, stakeholders op mondiaal niveau en maatschappelijke organisaties kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen zo gezond mogelijk kan leven.

 

De video toont gegevens uit Ethiopië, Kenia, Rwanda, Uganda en Zambia, de landen waar we samen met partners ons Make Way-programma uitvoeren. Het Make Way-programma wil barrières voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) doorbreken om te zorgen dat niemand daarvan uitgesloten wordt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Waarom mondiale gezondheid een plek verdient in het ‘actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling’

17-01-2023

De recent gepubliceerde Nederlandse mondiale gezondheidsstrategie bevat mooie ambities om effectief en duurzaam bij te dragen aan mondiale gezondheid. Het spreekt van een ‘whole of government’ en ‘health in all policies’ aanpak voor coherent beleid op het gebied van mondiale gezondheid. Mooi, want wij geloven dat overheidsbrede samenwerking essentieel is. Waarom bevat het ‘actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling’ van het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking dan geen brede focus op mondiale gezondheid?

Lees verder

nl_NLDutch