Video event ‘Taking stock of C-TAP’

Op 18 mei 2022 organiseerde het consortium Covid-19 Innovations for All (CIFA) een online side-event van de World Health Assembly over de geleerde lessen van de Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP). De video van het event is nu beschikbaar.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) richtte C-TAP twee jaar geleden op om ontwikkelaars van medische producten tegen Covid-19 te stimuleren om hun intellectueel eigendom en kennis te delen met andere farmaceuten om de productiecapaciteit te optimaliseren en zo te wereldwijde toegang te verbeteren. Wat is er terechtgekomen van deze ambitie? En wat is er nodig om de potentie van C-TAP te ontluiken?

Tijdens het event deelden diverse experts hun ervaringen, inzichten en aanbevelingen betreffende C-TAP en/of een toekomstig mechanisme voor het delen van gezondheidstechnologieën als onderdeel van een wereldwijde aanpak van pandemieën.

Sprekers (in volgorde van verschijning):

  • Ella Weggen (moderator), Senior Global Health Advocate bij Wemos
  • Román Macaya, voormalig Hoofd Sociale Zekerheid Costa Rica
  • Erika Dueñas Loayza, hoofd van de afdeling intellectueel eigendom binnen de WHO-afdeling voor toegang tot medicijnen en gezondheidsproducten
  • Esteban Burrone, Hoofd Beleid bij de Medicines Patent Pool
  • Felipe Vera, adviseur van de viceminister van Volksgezondheid Chili (ter vervanging van Cristóbal Cuadrado, viceminister van Volksgezondheid Chili)
  • Jesús Marco, Vice-President voor Wetenschap en Technologie bij de Spanish National Research Council
  • Irene Bernal, senior expert op het gebied van gezondheids- en sociaal beleid bij Salud Por Derecho
  • Mark van Passel, Senior Beleidsadviseur Global Health Security bij het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • James Love, directeur van Knowledge Ecology International
  • Ellen ’t Hoen, directeur van Medicines Law & Policy

Dit evenement werd georganiseerd door het consortium Covid-19 Innovations for All (CIFA), bestaande uit de organisaties Corporación Innovarte, Health Action International, Knowledge Ecology International, Medicines Law & Policy, Farma ter Verantwoording en Wemos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch