Wemos sluit zich aan bij de EU4Health Civil Society Alliance

Wemos is lid geworden van de EU4Health Civil Society Alliance. In dit netwerk werken 28 Europese maatschappelijke organisaties samen voor een Europa waarin iedereen zo gezond mogelijk kan zijn en toegang heeft tot betaalbare en kwalitatief goede zorg.

De EU4Health Civil Society Alliance volgt hoe het beleid van de Europese Unie (EU) zich ontwikkelt en laat haar stem horen wanneer de EU keuzes maakt die een negatief effect hebben op de volksgezondheid of niet bijdragen aan het verkleinen van gezondheidsverschillen tussen burgers in de EU. De Alliance zet zich ook in voor een goede vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties in de ontwikkeling en uitvoering van het Europees gezondheidsbeleid.

Wemos heeft zich bij de Alliance aangesloten om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de EU en samen met de andere leden een krachtig geluid te laten horen tegen ontwikkelingen die betere toegang tot zorg voor iedereen belemmeren. Juist nu is het van belang om te zorgen dat het herstelbeleid na de Covid-19-crisis zich richt op het duurzaam versterken van gezondheidssystemen die voorzien in de behoeftes van alle burgers, óók de meest kwetsbare. Samen kunnen we daarin meer bereiken dan alleen.

Ga voor meer informatie naar de website van de EU4Health Civil Society Alliance.


Foto: Christian Lue via Unsplash

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch