Wemos sluit zich aan bij de EU4Health Civil Society Alliance

Wemos is lid geworden van de EU4Health Civil Society Alliance. In dit netwerk werken 28 Europese maatschappelijke organisaties samen voor een Europa waarin iedereen zo gezond mogelijk kan zijn en toegang heeft tot betaalbare en kwalitatief goede zorg.

De EU4Health Civil Society Alliance volgt hoe het beleid van de Europese Unie (EU) zich ontwikkelt en laat haar stem horen wanneer de EU keuzes maakt die een negatief effect hebben op de volksgezondheid of niet bijdragen aan het verkleinen van gezondheidsverschillen tussen burgers in de EU. De Alliance zet zich ook in voor een goede vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties in de ontwikkeling en uitvoering van het Europees gezondheidsbeleid.

Wemos heeft zich bij de Alliance aangesloten om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de EU en samen met de andere leden een krachtig geluid te laten horen tegen ontwikkelingen die betere toegang tot zorg voor iedereen belemmeren. Juist nu is het van belang om te zorgen dat het herstelbeleid na de Covid-19-crisis zich richt op het duurzaam versterken van gezondheidssystemen die voorzien in de behoeftes van alle burgers, óók de meest kwetsbare. Samen kunnen we daarin meer bereiken dan alleen.

Ga voor meer informatie naar de website van de EU4Health Civil Society Alliance.


Foto: Christian Lue via Unsplash

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Onderzoek: Moderna maakt hoge winsten met belastinggeld en ontwijkt belasting

13-07-2021

Moderna, producent van Covid-19-vaccins, ontwijkt belastingen op de winst die het verdient met miljarden aan belastinggeld. Dat blijkt uit onderzoek van SOMO in samenwerking met Wemos. Eerst ontvangt het bedrijf overheidssubsidies voor de ontwikkeling van zijn vaccin, vervolgens verkoopt het de vaccins aan overheden tegen hoge prijzen, en uiteindelijk sluist het de winst grotendeels weg naar belastingparadijzen. Wemos en SOMO roepen overheden op om voorwaarden te verbinden aan publieke investeringen in de ontwikkeling van vaccins en medicijnen, om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van deze producten te waarborgen.

Lees verder