Wemos sluit zich aan bij de EU4Health Civil Society Alliance

Wemos is lid geworden van de EU4Health Civil Society Alliance. In dit netwerk werken 28 Europese maatschappelijke organisaties samen voor een Europa waarin iedereen zo gezond mogelijk kan zijn en toegang heeft tot betaalbare en kwalitatief goede zorg.

De EU4Health Civil Society Alliance volgt hoe het beleid van de Europese Unie (EU) zich ontwikkelt en laat haar stem horen wanneer de EU keuzes maakt die een negatief effect hebben op de volksgezondheid of niet bijdragen aan het verkleinen van gezondheidsverschillen tussen burgers in de EU. De Alliance zet zich ook in voor een goede vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties in de ontwikkeling en uitvoering van het Europees gezondheidsbeleid.

Wemos heeft zich bij de Alliance aangesloten om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de EU en samen met de andere leden een krachtig geluid te laten horen tegen ontwikkelingen die betere toegang tot zorg voor iedereen belemmeren. Juist nu is het van belang om te zorgen dat het herstelbeleid na de Covid-19-crisis zich richt op het duurzaam versterken van gezondheidssystemen die voorzien in de behoeftes van alle burgers, óók de meest kwetsbare. Samen kunnen we daarin meer bereiken dan alleen.

Ga voor meer informatie naar de website van de EU4Health Civil Society Alliance.


Foto: Christian Lue via Unsplash

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Mijlpaal: onderzoeksinstituut deelt patenten en kennis wereldwijd via C-TAP

24-11-2021

Wemos is zeer verheugd dat de Spaanse onderzoeksinstelling CSIC zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn Covid-19-test deelt met de Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit houdt in dat alle gekwalificeerde fabrikanten ter wereld het product mogen maken en overal mogen leveren. Lage- en middeninkomenslanden betalen geen royalty’s. Dit is de eerste wereldwijde, niet-exclusieve licentie voor een Covid-19-product en daarmee een mijlpaal voor gelijke toegang tot medische producten.

Lees verder

Kennisdeling Pfizer over virusremmer goede stap, maar meer is nodig

16-11-2021

Ook het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer gaat zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn pil tegen Covid-19 delen in de Medicines Patent Pool (MPP). Het bedrijf volgt hiermee het voorbeeld van Merck & Co (MSD) dat onlangs hetzelfde aankondigde. Dit is een belangrijke stap in de goede richting voor wereldwijde toegang tot medische producten tegen Covid-19. Wemos roept Pfizer en andere vaccinmakers op om hetzelfde te doen voor hun vaccins. 

Lees verder