Wemos verwelkomt drie nieuwe raad van toezicht-leden

Wemos is verheugd met de komst van drie nieuwe leden van de raad van toezicht: Ingrid van de Stadt, Ruud van den Hurk en Thomas van den Akker. Met hun vakinhoudelijke expertise, relevante netwerken en ervaring zullen zij actief meedenken over de koers van onze organisatie en bijdragen aan het verder verstevigen van onze positie en (internationale) ambities op gezondheid. De drie nieuwe leden zullen per april 2021 toetreden tot onze raad van toezicht.

Ingrid van de Stadt is momenteel werkzaam als Regional Marketing Director Emerging Markets bij Elsevier in Amsterdam. Als senior marketingexpert heeft ze meer dan 30 jaar ervaring in het internationale wetenschapsveld en bedrijfsleven, evenals in strategische communicatie richting (publieke) organisaties. Ze heeft ruim 30 jaar leiding gegeven aan interculturele, dynamische teams bij Elsevier. Ze begon haar carrière bij Lifecodes Corp. en Regeneron Pharmaceuticals in de Verenigde Staten. Van de Stadt studeerde Biologie aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarna managementopleidingen gevolgd aan de Northwestern University in Chicago (Verenigde Staten), Universiteit Groningen en Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar aandachtsgebied binnen de raad van toezicht zal communicatie zijn.

Ruud van den Hurk was van 2008 tot begin 2020 uitvoerend directeur bij ActionAid in Amsterdam. Daarvoor heeft hij leiding gegeven aan verschillende organisaties binnen en buiten Nederland, zoals Simavi, International Care and Relief (Verenigd Koninkrijk) en InterAid (Kenia). Met een achtergrond in telecommunicatie heeft hij ook in het bedrijfsleven gewerkt in Oost-Afrika. Van den Hurk studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij treedt toe als lid met als focus bestuur en financiën en zal deelnemen aan de auditcommissie.

Thomas van den Akker is werkzaam als hoogleraar Global Maternal Health aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als gynaecoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Eerder werkte hij vier jaar in Malawi, als arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde. Daarnaast heeft hij een aantal jaren gewerkt voor Artsen Zonder Grenzen. Van den Akker studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2012 op zijn proefschrift ‘Medical mirrors: maternal care in a Malawian district’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien is hij als wetenschapper en (co-)promotor betrokken bij projecten rond reproductieve gezondheidszorg in veel verschillende landen, vooral in zuidelijk Afrika. Thomas’ aandachtsgebied zal global health zijn.

Onze raad van toezicht bestaat (normaliter) uit vijf leden: een voorzitter, een secretaris en drie algemene leden. Met de komst van de drie nieuwe leden zullen twee huidige leden – Bart Bosveld en Jannie Riteco – de raad verlaten. Eind 2021 zal ook Joep Verboeket zijn functie als lid neerleggen. Hierna zal de raad wederom bestaan uit vijf leden, samen met Ed Rütters en Lejo van der Heiden.

Wemos bedankt de vertrekkende leden Bosveld en Riteco voor hun inzet en betrokkenheid bij onze organisatie in de afgelopen jaren! En aan de drie nieuwe leden: van harte welkom bij Wemos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch