WHO Euro: voor duurzaam gezondheidspersoneel

Tijdens de 66e vergadering van de Europese lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie die deze week in Kopenhagen plaatsvindt, presenteerde Linda Mans van Wemos een statement over duurzaam gezondheidspersoneel.


Wemos nam het initiatief tot het statement dat namens Medicus Mundi International gepubliceerd en ondertekend werd door negen andere maatschappelijke organisaties. In het statement legt Linda Mans de nadruk op het belang van sterke gezondheidssystemen en de bijdrage van lidstaten en hun nationale overheden:

 

‘People-centred health systems and its competent health workforce also demand from the member states – and their national authorities – the promotion of better policy coherence between health, education, migration, development, employment, and economic policies, and thus the need to plan, educate, recruit and retain adequate numbers of health professionals inside and outside Europe.’

 

2016-09-14 09_56_11-Linda Mans (@lindamans) _ Twitter

 

Lees het statement

Recente Nieuws items

Video AHEAD-webinar over participatieve consensusvorming om zorgwoestijnen aan te pakken

27-01-2023

Hoe kan participatieve consensusvorming bijdragen aan effectieve samenwerking op beleidsopties om zorgwoestijnen aan te pakken? Tijdens onze webinar op 27 januari met onze partners van de Action for Health and Equity: Addressing medical Deserts (AHEAD) deelden we praktijkervaringen met het toepassen van onze participatieve consensusvormingsmethodologie in workshopsessies met belanghebbenden die de gevolgen van zogeheten zorgwoestijnen ondervinden, in Italië, Moldavië, Nederland, Roemenië en Servië. De webinar is nu beschikbaar op YouTube.

Lees verder

Screenshot of the video Suistainable finance for health systems

Nieuwe video: Duurzame financiering van gezondheidssystemen

25-01-2023

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Lees verder

nl_NLDutch