WHO Euro: voor duurzaam gezondheidspersoneel

Tijdens de 66e vergadering van de Europese lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie die deze week in Kopenhagen plaatsvindt, presenteerde Linda Mans van Wemos een statement over duurzaam gezondheidspersoneel.


Wemos nam het initiatief tot het statement dat namens Medicus Mundi International gepubliceerd en ondertekend werd door negen andere maatschappelijke organisaties. In het statement legt Linda Mans de nadruk op het belang van sterke gezondheidssystemen en de bijdrage van lidstaten en hun nationale overheden:

 

‘People-centred health systems and its competent health workforce also demand from the member states – and their national authorities – the promotion of better policy coherence between health, education, migration, development, employment, and economic policies, and thus the need to plan, educate, recruit and retain adequate numbers of health professionals inside and outside Europe.’

 

2016-09-14 09_56_11-Linda Mans (@lindamans) _ Twitter

 

Lees het statement

Recente Nieuws items

Mijlpaal: onderzoeksinstituut deelt patenten en kennis wereldwijd via C-TAP

24-11-2021

Wemos is zeer verheugd dat de Spaanse onderzoeksinstelling CSIC zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn Covid-19-test deelt met de Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit houdt in dat alle gekwalificeerde fabrikanten ter wereld het product mogen maken en overal mogen leveren. Lage- en middeninkomenslanden betalen geen royalty’s. Dit is de eerste wereldwijde, niet-exclusieve licentie voor een Covid-19-product en daarmee een mijlpaal voor gelijke toegang tot medische producten.

Lees verder

Kennisdeling Pfizer over virusremmer goede stap, maar meer is nodig

16-11-2021

Ook het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer gaat zijn intellectueel eigendom en kennis voor de productie van zijn pil tegen Covid-19 delen in de Medicines Patent Pool (MPP). Het bedrijf volgt hiermee het voorbeeld van Merck & Co (MSD) dat onlangs hetzelfde aankondigde. Dit is een belangrijke stap in de goede richting voor wereldwijde toegang tot medische producten tegen Covid-19. Wemos roept Pfizer en andere vaccinmakers op om hetzelfde te doen voor hun vaccins. 

Lees verder